Chrupiąca, pyszna, kokosowo-orzechowa. Idealna do jogurtów, sprawdzi się w roli płatków owsianych. Taka porcja zdrowych węglowodanów będzie najlepszym rozpoczęciem naszego dnia!
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych (gorskich)
- 1 szklanka mixu (otręby owsiane, pszenne, zarodki pszenne)
- 1 szklanka orzechów
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 3 łyżki miodu
- 1 jajko
- 5 łyżek wody
- 2 łyzki oleju
Posiekać orzechy. W jednej dużej misie wymieszać suche składniki, w drugiej - mokre. Połączyć suche i mokre składniki. Wymieszać. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20 min w temp. 160 ºC często mieszając (!).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz