sobota, 1 lutego 2014

Granola orzechowo-kokosowa



Chrupiąca, pyszna, kokosowo-orzechowa. Idealna do jogurtów, sprawdzi się w roli płatków owsianych. Taka porcja zdrowych węglowodanów będzie najlepszym rozpoczęciem naszego dnia! 



Składniki:
  • 1 szklanka płatków owsianych (gorskich)
  • 1 szklanka mixu (otręby owsiane, pszenne, zarodki pszenne) 
  • 1 szklanka orzechów
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 3 łyżki miodu
  • 1 jajko
  • 5 łyżek wody
  • 2 łyzki oleju

Posiekać orzechy. W jednej dużej misie wymieszać suche składniki, w drugiej - mokre. Połączyć suche i mokre składniki. Wymieszać. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20 min w temp. 160 ºC często mieszając (!). 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Bakelandia , Blogger